Aluminium buigen

Zoekt u een gespecialiseerde partij voor aluminium buigen? Vogel Tube Bending heeft al meer dan 50 jaar ervaring met het buigen van buizen van verschillende materialen. Hierbij werken we met nieuwe machines en gereedschappen om de buigtechniek zo goed mogelijk te ontwikkelen en producten van hoogwaardige kwaliteit af te leveren.

Zo bestaat ons unieke machinepark uit negen CNC-gestuurde doornbuigmachines, welke vrijwel elke wanddikte kunnen buigen. Daarbij kunnen we verschillende vormen creëren. Denk aan ronde buizen en pijpen, maar ook andere profielen zoals hoekige kokers, ovale profielen, U-profielen of hoekijzers. Welke vorm u ook wilt, wij kunnen aluminium buigen in iedere vorm zonder dit te breken.

ISO 9001 IATF 16949-2016

Neem contact op met ons

Gratis en vrijblijvend

aluminium buis buigen

Het moeilijke van aluminium buigen

Aluminium buigen is moeilijker in vergelijking met andere materialen zoals staal of roestvaststaal. Dit komt doordat aluminium een natuurlijke veroudering kent. Hierdoor wordt het materiaal na verloop van tijd hard en is het moeilijk buigbaar.

Aluminium buigen zonder breken gaat dus het beste met nieuw materiaal. Wanneer profielen, zoals een buis, een langere tijd in een magazijn heeft gelegen is deze niet meer buigbaar en zal deze breken of scheuren.

Daarbij is het belangrijk dat het buiggereedschap en het te vervormen materiaal hetzelfde zijn. Zo is een aluminium buis buigen met roestvaststaal gereedschap geen goed idee. Hiervoor is het materiaal te zacht. Wij buigen dit om deze reden met een doornbuigmachine in een zeer kleine radius, waardoor het risico op scheuren erg laag is

Meer informatie over aluminium buigen

  Een aluminium buis buigen voor iedere toepassing

  Het proces van een doornbuigmachine is snel, nauwkeurig en levert een constante kwaliteit. Hierna wil u nooit meer een aluminium buis buigen zonder buigijzer. Welke vorm u ook wilt, wij kunnen een product in iedere vorm krommen. Om de juiste vorm te krijgen is maatnauwkeurigheid erg belangrijk.

  Om nauwkeurig te werk te gaan, hebben wij een Aicon-3D optische buismeetmachine welke het meten van gebogen buizen optimaliseert. Daarbij kunnen we met een transport-boost functie door middel van het opdrukken van het aluminium een kleine buigradii tot 1xD creëren.

  Ook kunnen we met de functie vrije vorm in onze doornbuigmachines verschillende buigradii in meerdere dimensies buigen. Hierdoor hoeven we niet van gereedschap te wisselen en wordt de buiging nauwkeurig uitgevoerd.

  Kostenefficiënte buigtechniek

  De buigmachines kunnen middels de multi-radius in één ontspanning meerdere buigradii in bijvoorbeeld een aluminium buis buigen. Door middel van vorm klemmen worden er aaneengeschakeld bochten gebogen, zonder dat er rechte stukken tussen het materiaal zit.

  Hierdoor hoeven er geen losse stukken aan elkaar worden gelast. Dit is vaak een dure bewerking die door onze geavanceerde buigmachines overbodig is. Dit maakt het buigwerk niet alleen nauwkeuriger, maar ook voordeliger. Door deze mogelijkheden kunnen we aluminium buigen naar uw wens. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

  Innovatie en verbetering van onze processen

  Onze kostenefficiënte buigtechniek bespaart u dus tijd én geld. Hierbij streven we naar continue verbetering van het proces middels een effectieve en efficiënte oplossing. Zowel kwaliteit en tijdsduur van het proces staan hierin centraal. Zo hebben wij het proces van aluminium buigen al meerdere keren verbeterd, ten goede van de kwaliteit en efficiëntie.

  Om meer inzicht te krijgen in ons verbeteringsproces hebben wij een eigen laboratorium welke beschikt over de modernste middelen en technieken om inzicht te krijgen hoe wij het buigen van materialen naar een hoger niveau kunnen tillen.

  Aluminium profielen buigen door Vogel Tube Bending

  Met onze duurzame werkwijze streven wij naar een betere toekomst en betere wereld. Hier vertrouwen wij op. Daarom vinden wij het ook belangrijk dat u ons als bedrijf kunt vertrouwen. Daarom beschikken wij over het IATF 16949:2016 certificaat en de ISO 9001:2015 norm, welke laten zien dat wij voldoen aan de strenge eisen van het kwaliteitsmanagementsysteem, onze processen continu verbeteren en hierbij risico’s beheersen.

  Daarbij zijn onze specialisten in staat om al uw vragen met gedegen kennis te beantwoorden. Wij onderscheiden ons namelijk door onze specialistische kennis en betrokkenheid. Naast aluminium buizen buigen wij ook onder andere RVS, staal en koper. Bent u benieuwd waar wij u bij kunnen helpen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over aluminium buigen.