Staal buigen

Staal buigen kan voor heel veel verschillende doelen. Wat uw doel ook is, wij buigen uw stalen buizen en profielen in praktisch elke vorm.

Stalen buizen buigen we al jaren voor uiteenlopende branches, zoals automotive, agricultuur, procesindustrie en de medische industrie. Vanuit welke branche u ook afkomstig bent, wij kunnen u van dienst zijn.

Een stalen buis buigen komt erg precies. Onze werkplaats beschikt daarom over de meest specialistische machines. Met behulp van dit gereedschap en het vakmanschap en precisie van onze medewerkers, kunnen we ieder soort staal buigen.

ISO 9001 IATF 16949-2016

Neem contact op met ons

Gratis en vrijblijvend

stalen buis buigen

Laat staal buigen voor elk project

Door onze jarenlange expertise in combinatie met de beste machines, kunnen we uw stalen buis buigen voor zeer uiteenlopende projecten. Om u een idee te geven van de projecten en producten waarvoor wij staal buigen, geven we u graag een aantal voorbeelden:

 • Stoelframes
 • Uitlaatpijpen
 • Warmtewisselaars
 • Koelwaterleidingen
 • Rolstoelonderstellen

Stalen buizen buigen we veelal op grote schaal. Ook voor andere pijpen buigen kunt u bij ons terecht.

Meer informatie over staal buigen

  Waarom staal laten buigen?

  Staal buigen komt uiterst precies. Helemaal wanneer de stalen buis onderdeel is van een grotere constructie, moet dit zeer accuraat gebeuren. Vogel Tube Bending heeft professionele en specialistische machines die werken met die nodige precisie. Zo weet u zeker dat u kwalitatief goede onderdelen krijgt. Vooral met stalen buizen van bijvoorbeeld een verwarming of uitlaten van machines, is het essentieel dat er geen afwijking in het gemaakte voorwerp zit.

  Bespaar kosten met de buigtechniek van Vogel Tube Bending 

  Het buigen van buizen is niet alleen nauwkeuriger, maar het is ook voordeliger dan buislasverbindingen. Tot voorkort was het niet eenvoudig om buizen te buigen waarvan de straal minder was dan 2D. Daarom werden de losse stukken aan elkaar gelast. Onze machines maken het echter mogelijk om meerdere bochten in één buis te buigen, waardoor u tijd en geld bespaart op overbodig laswerk. 

  De lastechniek wordt daarentegen wel ingezet om onderdelen, zoals draaidelen, steunen of koppelingen aan de gebogen buis laten lassen. Dit kan zowel handmatig als met een lasrobot. Wanneer u een dikke plaat metaal wilt omvormen tot platen, folies of profielen, kunnen wij dit voor u walsen. Wij vertellen u graag meer, dus vraag ons deskundige personeel naar de mogelijkheden!

  Laat uw stalen buis buigen door Vogel Tube Bending

  Zoekt u een professionele en betrouwbare partner om stalen buizen te buigen? Neem dan contact met ons op. Wij geven u vrijblijvend advies en gaan graag met u in gesprek om te kijken hoe wij u kunnen helpen.

  Direct contact is ook mogelijk door te bellen naar 0598-619204. Wij staan voor u klaar met al uw vragen over staal buigen.