Walsen

Vogel Tube Bending is gespecialiseerd in het walsen van buizen en profielen tot Ø76,1 mm. We worden al jarenlang gemotiveerd door onze passie voor techniek en de kwaliteit van onze producten. wij zijn dé professionele partij die u zoekt op het gebied van metaalbewerking. We streven ernaar om samen met u te werken aan het behoud van industrie en werkgelegenheid in Nederland en West-Europa. Wij streven ernaar de beste te zijn, zodat we hoogwaardige producten kunnen leveren aan onze klanten. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het vervormen van buizen en profielen tot Ø76,1 mm, waaronder dus walsen. Geen enkele klantopdracht is voor ons dan ook een probleem, wij kunnen alles walsen.

ISO 9001 IATF 16949-2016

Neem contact op met ons

Gratis en vrijblijvend

Walsen van profielen

Wij walsen met CNC-gestuurde machines

Onze CNC-gestuurde machines zijn speciaal ontworpen om iedere klantvraag te kunnen beantwoorden. We beschikken over moderne apparatuur met een platenwals met 3 rollen of 4 rollen. De mechaniek is 10-assig gestuurd, wat het mogelijk maakt om de metalen tot de meest ingewikkelde 3D geometrieën te walsen. Bovendien maakt de computergestuurde mechaniek de reproduceerbaarheid van producten mogelijk.

 

Doordat de rollen druk uitoefenen, zal het materiaal gaan buigen. Tijdens het proces wordt de druk enkele malen verhoogd, totdat de gewenste buigradius bereikt is. Dikker metaal zal vaker door de wals gevoerd moeten worden. Dit is tevens afhankelijk van de metaalsoort die u wilt verwerken. Ons personeel is getraind om met beide machines te werken en ze zijn op de hoogte van verschillende technieken om de profielen te walsen. 

Meer informatie over walsen

Contact form NL

Ons walswerk is geschikt voor verschillende materiaalsoorten

We investeren continu in personeel, middelen en machines. Ons bedrijf beschikt daardoor over een eigen machinepark met meerdere rolbuigmachines die geschikt zijn voor diverse toepassingen. Bij Vogel Tube Bending kunnen verschillende metaalsoorten walsen:

 • Staal;
 • RVS;
 • Aluminium;
 • Koper;
 • Messing;
 • Titanium; 

We kunnen de gewenste capaciteit instellen op onze machines, want de hardheid van een materiaalsoort vraagt om een eigen drukkracht. Ons moderne machinepark beschikt bovendien over 9 doornbuigmachines die metalen buizen buigen. De apparaten hebben een buigcapaciteit van Ø4mm t/m Ø168,3mm. Wilt u meer weten over de kosten van ons walswerk, of van een van onze andere diensten? Kom dan langs of neem contact met ons op. We zijn ook gespecialiseerd in allerhande andere metalabewerkingstechnieken, zoals soldeer– of laswerk.

Deskundig in het walsen van geometrische vormen

Normaalgesproken worden vlakke metalen platen tijdens het rolbuigen vervormd tot een cilindrische vorm of ring. Vogel Tube Bending buigt niet alleen ronde buizen of assen, maar ook andere standaard profielen, zoals:

 • Vierkant;
 • Rechthoekig;
 • Hoekprofielen;
 • U-profielen;
 • T-profielen;
 • H-profielen;
 • I-profielen;
 • HOP-profielen

Deze speciale stalen profielen worden onder meer ingezet in de cabine-industrie.

Wij onderscheiden ons van andere metaalbewerkingspartijen als deskundige in het buigen van geometrische vormen. In onze eigen gereedschapsmakerij kunnen we bovendien voor ieder buigwerk op maat gemaakt gereedschap ontwerpen. Hierdoor kunnen we zelfs speciale klantspecifieke geëxtrudeerde aluminium profielen walsen. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden, dus vraag onze adviseurs om meer informatie!

Vogel Tube Bending is de specialist in walsen

Zoekt u een professionele partij die gespecialiseerd is in het walsen van metalen platen? Onze gecertificeerde vakmensen kunnen u adviseren over de voordelen van verschillende productieprocessen. Zo is koudgewalst staal sterker dan warmgewalst staal, maar het is minder gemakkelijk te vervormen. 

Wij streven naar een totaaloplossing voor u. Zo kunnen we naast buigen en walsen diverse bewerkingen uitvoeren, zoals zagen, persen en uitklinken. Heeft u vragen over de afmetingen van de platen die wij kunnen verwerken, of wilt u meer weten over onze werkzaamheden? Neem dan telefonisch contact met ons op of vul vrijblijvend ons contactformulier in. Vogel Tube Bending is de specialist op het gebied van walsen.