RVS buis buigen

Bent u op zoek naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in complexe metaalbewerkingen, zoals een RVS buis buigen? Bij Vogel Tube Bending beschikken we over meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van alle soorten buigwerk. Ronde buizen, vierkante en rechthoekige kokers, ovale en plat ovale profielen, HOP-profielen, cabine profielen, plat-staal, hoekijzer, en u-profielen, wij hebben alle kennis en ervaring in huis om een RVS buis te buigen in alle denkbare vormen.

Bovendien hechten wij erg veel waarde aan het ontwikkelen en verbeteren van onze technieken en processen. Hiervoor beschikken wij over een uniek ingericht laboratorium met de modernste middelen en technieken, waarmee we inzicht krijgen in de resultaten van onze huidige productieprocessen.

Doordat wij beschikken over een uniek, modern machinepark met negen CNC doornbuigmachines zijn wij in staat om alle ferro en non-ferro materialen in de meest ingewikkelde geometrieën te buigen. Ook een RVS buis buigen is bij ons dus geen enkel probleem.

ISO 9001 IATF 16949-2016

Neem contact op met ons

Gratis en vrijblijvend

rvs buis buigen

Een RVS buis buigen is een vak apart

Een RVS buis buigen is een vak apart. Roestvast staal, vaak ook roestvrij staal genoemd, is zeer sterk, corrosiebestendig staal. Door deze eigenschappen, in combinatie met de luxe uitstraling van RVS, is dit type staal geschikt voor vele toepassingen. Een roestvast stalen buis is echter veel moeilijker te buigen dan buizen van bijvoorbeeld koper, aluminium of een ander soort staal. Dit komt doordat een van de eigenschappen van RVS is dat het materiaal taaier wordt tijdens de bewerking.

Bovendien is het bij roestvast staal erg belangrijk om tijdens het buigproces vervuiling op de stalen buis te voorkomen. Door aanhechting van vervuiling, zoals roet- of ijzerdeeltjes, kan namelijk lokale corrosie ontstaan. Kortom, een RVS buis buigen is dus echt een precisieklus.

Meer informatie over RVS buis buigen

Contact form NL

RVS buis koud buigen

Als u een RVS buis buigen wilt, is het van belang om dit middels koud doornbuigen te doen. Vaak wordt metaal verhit om het te kunnen buigen. Het verwarmen van roestvast staal heeft echter veel nadelen en dient dus voorkomen te worden. Zo kan RVS bij verhitting gevoelig worden voor interkristallijne corrosie, oftewel het ontstaan van corrosie langs de korrelgrenzen. Daarnaast ontstaan in roestvast staal sneller scheuren en knikken tijdens het buigproces.

Bij doornbuigen wordt de druk op de buis deels opgevangen door een flexibele doorn, welke we in de buis plaatsen. Dit in tegenstelling tot gewoon buigen, waarbij alleen sprake is van druk van buitenaf. Door een RVS buis koud te buigen met een doornbuigmachine, wordt voorkomen dat de buis afplat of ovaal wordt, is het risico op scheuren kleiner en worden zaken als kinken en lelijke plooien in de bochten voorkomen.

Wij kunnen een RVS buis in elke vorm buigen

Bij Vogel Tube Bending beschikken wij voor klussen als een RVS buis buigen over negen speciale CNC doornbuigmachines met een buigcapaciteit van Ø4mm tot en met Ø168,3mm. Hierdoor kunnen vrijwel elke wanddikte buigen tot een maximaal weerstandsmoment van Wb 140 cm3. Bij het buigen van RVS buizen geldt, net als bij andere metalen buizen, dat maatnauwkeurigheid een grote rol speelt. Al onze doornbuigmachines beschikken over verschillende functies, zoals:

  • Multi-radius: hiermee kunnen wij in een opspanning meerdere buigradii in een product buigen én door middel van vormklemmen bocht aan bocht buigen, zonder dat er rechte stukken tussen de bochten zitten.
  • Transport-boost: hierdoor kunnen wij door middel van het opdrukken van de buis of het profiel kleine buigradii tot 1xD buigen.
  • Vrije vorm buigen: hiermee kunnen wij verschillende buigradii in meerdere dimensies buigen zonder van gereedschap te hoeven wisselen.

Uiteraard is ook het links- en rechtsom buigen in een opspanning mogelijk met onze doornbuigmachines.

Bij Vogel Tube Bending bespaart u tijd én geld

Omdat het gewoonlijk erg lastig is om buizen van bijvoorbeeld RVS waarvan de straal minder is dan 2D te buigen, worden de losse stukken veelal aan elkaar gelast. Doordat wij met onze machines in staat zijn om meerdere bochten in één buis te buigen, zijn dure bewerkingen zoals lassen vaak niet meer nodig. Hierdoor bespaart u bij ons dus tijd en geld op overbodig las- of soldeerwerk.

RVS buis buigen bij Vogel Tube Bending

Dankzij onze jarenlange ervaring en vakkennis leveren onze specialisten altijd een hoogwaardig resultaat. Bovendien beschikken we over het IATF 16949:2016 certificaat voldoen wij aan de ISO 9001:2015 norm.

Heeft u een specialistische klus en wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn? Wij doen altijd onze uiterste best om aan vragen van onze klanten te voldoen. Wat uw verzoek ook is, wij gaan altijd op zoek naar een oplossing voor uw vraagstuk. Neem dus gerust contact met ons op, wij adviseren u graag over hoe een RVS buis buigen precies in zijn werk gaat.