Profielwalsen

De profielwalsen bij Vogel Tube Bending bieden uitkomst voor al uw buigopdrachten. Zoekt u een specialist in het walsen van profielen met 50+ jaar ervaring? Dan bent u bij Vogel Tube Bending aan het goede adres! Door gebruik te maken van CNC-gestuurde machines staan wij garant voor alleen de hoogste kwaliteit wals opdrachten, hoe groot de oplage ook moet zijn. Bij Vogel Tube Bending walsen wij buizen tot een profiel van wel ⌀76.1mm.

Wij van Vogel Tube Bending zijn in staat om aan bijna iedere profielwals aanvraag te voldoen. Heeft u vragen of bent u op zoek naar specialistisch advies? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op over profielwalsen.

ISO 9001 IATF 16949-2016

Neem contact op met ons

Gratis en vrijblijvend

Het walsen van profielen

Wat is profielwalsen?

Bij profielwalsen wordt er een profiel aangemaakt in een stuk metaal. Profielwalsen is daarom natuurlijk een vorm van walsen. Dit profiel wordt geleidelijk aangebracht door middel van meerdere walsen. Door gebruik te maken van een wals met een geprofileerde rol wordt een stuk metaal vervormd tot het gewenste profiel. Onze machines zijn in staat om verschillende diktes metaal door de wals te rollen. Het is hierbij genoodzaakt om dikkere stukken metaal meerdere malen door de wals te halen. Door dit proces te herhalen kunnen wij ieder metaalsoort tot de juiste vorm profielwalsen.

Mede dankzij het feit dat onze machines van de hoogste gecertificeerde kwaliteit zijn, kunnen wij profielwalsen van allerlei metalen, zoals:

 • Staal
 • RVS
 • Titanium
 • Koper
 • Aluminium
 • Messing

Tevens hebben wij ervaring in veel verschillende branches. Hierbij kunt u denken aan automotive en agri, maar ook in de renewable energy weten we wat we doen. Bij Vogel Tube Bending bent u altijd verzekerd van consistentie en uniformiteit, uiteraard ook als het om profielwalsen gaat.

Meer informatie over profielwalsen

  Vogel Tube Bending: uw specialist

  We beschikken over de modernste wals-apparatuur. Door gebruik te maken van een profielwals wals met 3 of 4 rollen kunnen wij de meest complexe vormen walsen. Bij Vogel Tube Bending walsen wij buizen in onder andere de volgende standaard profielen:

  • Hoekprofielen
  • U-profielen
  • T-profielen
  • H-profielen
  • I-profielen
  • HOP-profielen

  Ook zijn natuurlijk de volgende standaard vormen bij ons mogelijk:

  • Vierkant
  • Rechthoekig

  Daarnaast zouden wij Vogel Tube Bending niet zijn als wij niet een stapje verder zouden gaan voor onze klanten. Onze specialisten zijn in staat gereedschap te produceren in onze eigen gereedschapsmakerij. Hierdoor is het mogelijk om ieder profiel te walsen. Bij ons kunt u dus terecht voor bijna elke klantspecifieke opdracht. Grote volumes zijn voor ons ook geen enkel probleem, wij zijn namelijk gespecialiseerd in seriematige werkzaamheden voor elke sector, waaronder automotive, renewable energy en de medische sector. Neem nu contact op met onze specialisten om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

  Profielwalsen bij Vogel Tube Bending

  Bij ons kunt u terecht voor alle profielwals opdrachten, van standaard profielen tot geëxtrudeerde, op maat gemaakte aluminium profielen. Al meer dan 50 jaar helpen wij al onze klanten met complexe profielwalsopdrachten.

  Natuurlijk zitten wij nooit stil en zijn wij constant bezig met het verbeteren van onze bedrijfsprocessen en apparatuur. Daarnaast hechten wij veel waarde aan consisitenite en kwaliteit. Zo is het managementsysteem gecertificeerd volgens IATF 16949 norm. Ook zijn wij gecertificeerd om te voldoen aan specifieke eisen uit bijvoorbeeld de auto-industrie.

  Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of bent u op zoek naar specialistisch advies? Neem direct contact op met een van onze specialisten voor een vrijblijvend advies over profielwalsen.