Lassen

Orbitaal lassen

Vogel Tube Bending beschikt over moderne orbitaal lasapparatuur. Bij het orbitaal lassen draait een TIG lastoorts rond het werkstuk in een voorgeprogrammeerde baan. Dit gemechaniseerde proces leent zich uitstekend voor diverse stalen en RVS leidingsystemen of pijp-plaat verbindingen in warmte wisselaars. Orbitaal lassen garandeert een uitstekende kwaliteit met minimale kans op lasfouten en een hoge reproduceerbaarheid. Hierdoor wordt deze lastechniek veel toegepast in bijvoorbeeld de voeding- en drankenindustrie. Voor elke las die gelegd is kan een lasrapport geleverd worden. U krijgt dus een las met certificaat, een must voor laswerk toegepast in bijvoorbeeld energiecentrales.

Robot lassen

Vogel heeft sinds 1989 ervaring met het robotlassen. Wij beschikken over een hypermoderne lasrobot met meerdere stations die onafhankelijk van elkaar gevuld kunnen worden waarbij de lasrobot continue kan blijven lassen. Vogel tube Bending heeft een eigen enginering en gereedschapsmakerij en ontwikkelen en produceren zelf klant specifieke lasmallen.

Aluminium lassen

Aluminium wordt steeds vaker en veelzijdig toegepast. Vogel Tube Bending is continu bezig haar personeel te trainen en op te leiden, met als doel om klantspecifieke oplossingen te kunnen bieden. Omdat wij kennis hebben van metallurgische eigenschappen van dit mooie materiaal, zijn wij in staat een repeterend hoog productieniveau te halen.

Neem contact op

Meer weten over lassen?