Buizen buigen

Zoekt u een professionele partij met een passie voor buizen buigen? Vogel Tube Bending heeft jarenlange ervaring met het vervormen van buizen. We proberen onze techniek continu te innoveren. De technologische ontwikkeling op het gebied van machines, gereedschap en buigtechniek maakt het mogelijk om kostenefficiënt hoogwaardige kwaliteit te leveren.

Betrokkenheid, continuïteit en de passie voor het ontwikkelen van nieuwe producten zijn de fundamenten van onze organisatie. We gaan graag met u in gesprek om te vertellen hoe wij op een duurzame manier buizen buigen.

ISO 9001 IATF 16949-2016

Neem contact op met ons

Gratis en vrijblijvend

buis buigen

Machinepark met innovatieve doornbuigmachines

Wij zetten continu in op de technische ontwikkeling van het buigen van buizen zonder kinken, zodat we hoogwaardige kwaliteitsproducten kunnen leveren aan onze afnemers. Dit betekent dat we investeren in buigmachines, ons personeel en een goede werkomgeving. Bij ons kunt u onder andere terecht voor buizen voor CV ketels, of steigerbuizen. 

Inmiddels beschikken we over een eigen machinepark met 9 CNC doornbuigmachines, waarmee we koud buigen. Hierdoor blijft de consistentie, ongeacht het materiaal, behouden. Iedere machine heeft eigen specificaties, waarmee verschillende handelingen nauwkeurig uitgevoerd kunnen worden, zoals:

 • multi-radius;
 • transport-boost;
 • vrijevorm buigen;
 • linksom en rechtsom buigen.

Bij ons staat de wens van de klant centraal. Door ons diverse machineaanbod met CNC-gestuurde machines kunnen wij van uw wensen realiteit maken. Neem contact met ons op voor meer informatie over buizen buigen.

Meer informatie over buizen buigen

  Wij buigen buizen op maat

  De moderne techniek van onze doornbuigmachines maakt het mogelijk om een buis te laten buigen op een manier die aan uw wensen voldoet. Hierbij kunt u denken aan verschillende wanddikten waaronder dunwandige buizen, maar ook diverse vormen, zoals een ovale of vierkante buis, evenals een koker. 

  Bovendien beschikken onze machines over de mogelijkheid om zowel ferro als non-ferro materialen te vervormen. Wij kunnen met ons gereedschap onder andere de volgende metalen buizen buigen:

  • RVS
  • (Zacht) koper
  • Aluminium
  • Staal 

  De machines hebben een buigcapaciteit van Ø4mm t/m Ø168,3mm, waardoor we bij Vogel Tube Bending vrijwel iedere ingewikkelde vorm op een nauwkeurige manier kunnen buigen. We denken in oplossingen en daarom ontwerpen en maken we onze gereedschappen zelf in de gereedschapsmakelarij. Zo kunnen we flexibel reageren op iedere klantvraag.

  Bespaar kosten met de buigtechniek van Vogel Tube Bending 

  Het buigen van buizen is niet alleen nauwkeuriger, maar het is ook voordeliger dan buislasverbindingen. Tot voorkort was het niet eenvoudig om buizen te buigen waarvan de straal minder was dan 2D. Daarom werden de losse stukken aan elkaar gelast. Onze machines maken het echter mogelijk om meerdere bochten in één buis te buigen, waardoor u tijd en geld bespaart op overbodig laswerk. 

  De lastechniek wordt daarentegen wel ingezet om onderdelen, zoals draaidelen, steunen of koppelingen aan de gebogen buis laten lassen. Dit kan zowel handmatig als met een lasrobot. Wanneer u een dikke plaat metaal wilt omvormen tot platen, folies of profielen, kunnen wij dit voor u walsen. Wij vertellen u graag meer, dus vraag ons deskundige personeel naar de mogelijkheden!

  Waarom laat u buizen buigen door Vogel Tube Bending?

  Bij Vogel Tube Bending beschikken we over jarenlange ervaring op het gebied van metaalbewerking. Ons bedrijf richt zich op een duurzame werkwijze, zodat we kunnen bijdragen aan een betere toekomst en een betere wereld. We vinden het belangrijk dat u ons kunt vertrouwen als bedrijf. Daarom voldoen wij aan de ISO 9001:2015 norm en beschikken we over het IATF 16949:2016 certificaat.

  U kunt uw buizen laten buigen bij lokale ondernemers, maar bij Vogel Tube Bending zijn we in staat om uw klantvraag optimaal te beantwoorden. We onderscheiden ons door de kennis waarover wij beschikken, de continue investering in innovatieve technieken en onze betrokkenheid. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Via ons contactformulier kunt u vrijblijvend om advies vragen over buizen buigen.