Vogel Tube Bending heeft meer dan 60 jaar ervaring in het buigen, walsen, bewerken en assembleren van buis en profielen daardoor veel ervaring en kennis van de toe te passen productietechnieken en de gereedschappen die daar aan te pas komen. Vogel Tube Bending ontwikkeld, ontwerpt en maakt zelf haar gereedschappen. Onze afdeling Engineering vertaalt samen met het APQP-team de klant specifieke eisen naar gereedschappen zoals: buiggereedschappen, las- en soldeermallen, pas- en controlemallen, stansgereedschappen, walsgereedschappen, pijpeindbewerkingsgereedschappen enz.

Vogel Tube Bending beschikt over moderne CAD-CAM software waardoor het ontwerp vertaald wordt naar productiebestanden voor onze CNC bewerkingscentrum. Het gebruik van een CAD-CAM systeem kent veel voordelen. Er ontstaat een vermindering van fouten in de programmering van machines in de productie waardoor deze efficiënter gebruikt worden. Productiebestanden worden digitaal verstuurd waardoor programmering aan de machine komt te vervallen. Daarnaast kunnen sneller en eenvoudiger aanpassingen met betrekking tot de vorm en ontwerp van producten worden doorgevoerd. Last minute changes kunnen daardoor eenvoudig doorgevoerd worden.

In de loop der jaren heeft Vogel Tube Bending een groot gereedschappen bestand opgebouwd. Hierdoor hoeft u als klant vaak niet te investeren in dure gereedschappen. Vraag naar onze mogelijkheden, wij adviseren u graag.